Peleistä ja leikeistä hyvää mieltä

8. helmi, 2016

Peleistä ja leikeistä hyvää mieltä

"Siunattuja ovat  he, jotka kykenevät  palauttamaan muistoja menneiltä ajoilta"

(Tuntematon ajattelija)

Tänään Armilla oli mukanaan Fortuna-lautapeli, jonka oli saanut lainaksi Kotorinnekodilta ja joka oli erittäin tervetullut ja mielenkiintoinen juttu klubillamme pitkästä aikaa. Omalta osaltani on sanottava, että siitä on vuosikymmeniä aikaa, kun olen viimeksi nähnyt saati pelannut Fortunaa. Huikea menneen maailman peli! 

Nykypäivän pelimaailma pyörii verkossa, on kaiken maailman vihaiset linnut ja mitä niitä kaikkea onkaan, mutta ikäihmiset, ikääntyvät ja vanhukset ovat lähes kautta linjan ulkona näistä. No, en tiedä kuinka moni vanhus haluaisikaan pelata nettipelejä, en halua minäkään eikä moni minua nuorempi.

Mutta netin käyttöä ylipäätään varmasti myös moni ikäihminen haluaisi oppia, ja minusta sitä tulisikin heille nuoremman polven opettaa. Sillä on selvää, että jos olet ulkona digimaailmasta, olet ulkona ihan kaikesta, koska kaikki toimii jo verkossa. En tiedä onko se hyvä juttu, mitä sitten tapahtuu, jos joku katkaisee sähköt koko maailmasta?

(Kuva ja teksti: Raija Westergård)

Ps. Löysin (netistä) mielenkiintoisen artikkelin, jossa pelejä ja kuntoilua yhdistetään nykyteknologian keinoin. Klikkaa ja lue:    

Jaa tämä sivu