Elämä on matka

28. heinä, 2016

Elämä on matka

Lomat alkavat olla lopuillaan ja maanantaina 1.8 tapaamme jälleen (vielä parisen viikkoa nykyisissä tiloissamme Kurjenmäkikodin alakerrassa). Muutosta kuitenkin jo nyt sen verran, että kuljetusyrittäjä vaihtuu maanantaista alkaen. Uusi liikennöitsijä on Tilausliikenne Atro Vuolle Oy, mutta kuski on edelleen sama eli "meidän" Tomppa jatkaa oheisen kuvan autolla samaan malliin kuin ennenkin.

Luin tänään Hesarista mielenkiintoisen artikkelin entisestä steineropettajasta Tiina Kuismasta, joka ryhtyi soveltamaan juurikin steinerkasvatuksen oppeja vanhustyössä. Steinerbedagogiikka perustuu Rudolf Steinerin (1861-1925) antroposofian ja egologian ideoihin lapsen kokonaisvaltaisesta kehityksestä, jossa kunnioitetaan lapsen yksilöllisyyttä ja tuetaan henkistä kasvua vapaaksi ja aloitteelliseksi ihmiseksi. Kuisma vietti isänsä seurassa tämän viimeiset kuukaudet ja sovelsi yksilöllisen hoivan ideaa käytännössä. 

Kuisman mukaan Suomessa on herätty hieman myöhään miettimään uudenlaisia vanhuspalveluratkaisuja: "Työ olisi pitänyt aloittaa  jo ajat sitten, ja sotessa on hirveä huiske menossa. Jää nähtäväksi, nousevatko pienemmät paikalliset yritykset enää, jos palvelut on kilpailutettu isoille yrityksille".

Lue koko artikkeli täältä: https://www.hs.fi/torstai/a1469588342746

Kohta avattavassa uudessa Seniorikeskuksessamme on "tuhannen taalan paikka" soveltaa uusia hoivametodeja, joita jo nyt olemmekin vaivihkaa kokeilleet käytännön tasolla. Nimittäin ykkösasia ja tavoite meidän palvelussamme on aina ollut ja tulee olemaan humaani ja yksilöä arvostava asiakaslähtöisyys, kutsutaan sitä sitten millä nimikkeellä tahansa. Ja samalla metodilla aiomme myös jatkaa...elämä on matka.

Teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu