Kesän muistoja ja tulevaisuuden mielikuvia

8. syys, 2016

Kesän muistoja ja tulevaisuuden mielikuvia

Tässä kohtaa voidaan puhua jo menneestä kesästä, vaikka juuri nyt aurinko paistaa kauniisti. Ehkä kesäsää päätti viivytellä jossain matkalla ja vasta nyt ehti tänne asti, parempi myöhään kuin ollenkaan, siis tervetuloa aurinko!

Oheinen kesän kuva on Karoliinan ottama ja muokaama. Ihastelen aina Karoliinan abstraktia taidetta ja viimeaikaista innostustaan juurikin valokuvien muokkaukseen. Huikeita otoksia, jotka muutkin ovat jo huomanneet. Saammekin uuteen päivätoimintakeskukseemme Siljankodin alakerran kahviotilaan Karoliinan kuvista tehtyjä canvastauluja, jotka työstää ja viimeistelee lahjoituksena ikäihmistemme silmäniloksi paikallinen yritys Foto Melba http://www.fotomelba.com/ . Kaunis kiitos lahjoituksesta ja yhteistyöstä jo etukäteen!

Päivätoiminnan kehittämissuunnitelmissa haluamme enemmänkin yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja erilaisten yhdistysten kanssa. Meillä kaikilla kuntalaisilla on yhteinen velvollisuus huolehtia kuntalaistemme hyvinvoinnista ja yksi ryhmä apuatarvitsevista kuntalaisista on juurikin yhä kasvava vanhusväestömme. Kun puhun yhteistyöstä, se ei välttämättä tarkoita yrittäjälle taloudellista "menoerää", yhteistyötä voidaan tehdä monella muulla tavalla.

Esimerkkinä yhteistyöstä mainitsen "mainetyön" eli Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen tuoreen väitöstutkimuksen mainetyöstä kuntien kehittämisessä. Halosen mukaan mainetyöllä (jollaiseksi itse näkisin mm. vanhustyön ja yrittäjien yhteistyön) saadaan kunnat pysymään houkuttelevina muutoksen keskellä:

"Viimeistään Sote-uudistus pakottaa miettimään asiaa tässä ajassa. Systeemi muuttuu, ja muutoksessa on pysyttävä mukana. Kaupunki (kunta) ei ole organisaatio, vaan kuntalaisten yhteisö. Meidän täytyy olla mukana luomassa mielikuvia ollaksemme houkuttelevia erilaisille yhteisöille" (Timo Halonen).

Lue artikkeli mainetyöstä täältä:

Kuva: Karoliina Kannisto, teksti: Raija Westergård

Jaa tämä sivu