Joulua odotellessa...

9. joulu, 2016

Joulua odotellessa...

Joulupukki kävi Aurinkorinteellä meitä tapaamassa, kertoi tulleensa Turusta Kihniön kautta Hämeenkyröön "oikoseen" ja porotokalla, jota johti tunnetusti Petteri Punakuono. Pukilla oli haitaristi mukanaan, joka oli tiettävästi soittajana vain peitetehtävissä, oikeasti hän on tonttumaailman James Bond, salainen agentti 007, jonka oikea tehtävä on pitää pukkia silmällä, koska hänellä on taipumus eksyä usein hakoteille. 

Tämä Joulupukkimme oli lisäksi täysin "lahjaton", vaikka hänellä olikin suuri säkki olkapäällään tullessaan, mutta siellä oli lahjojen sijasta cajon-rumpu, jota hän osasi soittaa merkillisen hyvin - pukiksi. Pukki kertoi, että hän on, ikävä kyllä, tavannut matkoillaan myös valepukkeja, jotka onneksi useimmiten jää kiinni hyvissä ajoin ennen joulua vilungihommistaan ja pahimmassa tapauksessa menettää partansa valtiolle. Tämä pukkimme kertoi myös, että on saanut yhden valepukin kiinni itseteossa, mutta pääsi karkuun, vain toinen huopikas jäi jälkeensä, josta pukki teetti tonttuompelimossa lakin. Kierrätystä tämäkin parhaimmillaan...

Joulupukki siis liikkuu näinä päivinä Hämeenkyrön maisemissa, joten kannattaa olla tarkkana ja tietysti kilttinä. Aurinkorinteellekin pukki lupasi poiketa taas alkuviikosta, sitä odotellessa.

 Teksti: Raija Westergård, kuva: Johanna Matikka

Jaa tämä sivu