Suomi 100 - Hämeenkyrön vaiheita

25. helmi, 2017

Suomi 100 - Hämeenkyrön vaiheita

Suomi 100 - teeman alle mahtuu paljon asiaa ja tapahtumia paitsi valtakunnallisesti myös Hämeenkyrön näköalasta. Menneellä viikolla saimme kuulla lämminhenkistä ja mielenkiintoista tarinaa Osaran kartanon vaiheista 1800-1900-luvuilta. Anna-Kaisa Immonen kertoi isästään Nils Arthur Osarasta (1903 -1990) ja hänen elämänvaiheitaan Hämeenkyrössä ja myös Suomen rajojen ulkopuolella esim. Roomassa. Anna-Kaisa tulee uudelleen huhtikuun alussa ja silloin tiistairyhmä ja kaikki halukkaat voivat tulla kuulolle.

Olen itse Suomi 100-työryhmässä (Hämeenkyrössä) ja näillä näkymin juhlavuodesta tulee huikea. Kannattaa seurata ilmoittelua mm. UutisOivassa. Me Aurinkorinteellä toteutamme Suomi 100 - ohjelmia myös eli kannattaa seurata tätä kotisivua ja meidän FB-sivuja, siinä tieto kulkee ketterästi ja pyrimme julkaisemaan paljon kuvia tapahtumistamme heti tuoreeltaan.

On suuri ilo huomata, miten Aurinkorinne on otettu innostuneesti vastaan uutena ikäihmisten olohuoneena sekä kokoontumispaikkana muille ryhmille. Ja runsaasti vapaaehtoisia on ilmoittautunut mukaan toimintaamme. Ehkäpä takavuosien ajatukseni hämeenkyröläisestä "helsinkimissiosta" on toteutumassa hiljalleen? HelsinkiMissio tosin toimii erilaisella periaatteella eli lahjoitusten turvin, mutta mikä estää kokeilemasta samaa ideaa pienimuotoisesti julkisessa palvelussa? Kaikkea ei kuitenkaan voi koskaan mitata rahassa, talouden tunnusluvuilla. Lainaan tähän loppuun ikuista lausetta, jossa piilee suuri viisaus:

— Norman Vincent Peale

Teksti: Raija Westergård, kuva: Anna-Kaisa Immosen valokuva-arkisto

Jaa tämä sivu