Vapaaehtoistyö - kaikille hyvä mieli

7. huhti, 2017

Vapaaehtoistyö - kaikille hyvä mieli

Tällä viikolla asiakkaamme saivat tietoa silmien terveydestä ja saivat myös tietoa silmälasimuodin uusimmista trendeistä sekä aurinkolaseista. Merja Koskinen Kyrösnäöstä vieraili ja hän oli ensisijaisesti vapaaehtoistyön merkeissä liikkeellä.  LC Hämeenkyrö / Kyröttäret ovat kehittäneet hienon systeemin juurikin vapaaehtoistyön alueella ja heidän toimeliaisuutensa on kyllä huomattu. Jatkossakin saamme Aurinkorinteelle Kyröttärien moniosaajia, näistä lisää myöhemmin. Voitte tutustua Kyröttärien toimintaa tästä linkistä: http://www.e-clubhouse.org/sites/hkyrottaret/ 

Vapaaehtoistyön foorumeita on paljon, esimerkiksi  linkistä https://www.vapaaehtoistyo.fi pääsee tutkailemaan erilaisia järjestöjä koko Suomen alueella. Ja jos ihminen haluaa toimia omana itsenään ja käydä esimerkiksi ilahduttamassa vanhuksia hoivakodeissa, se on täysin mahdollista. Itsekin olen ajatellut tekeväni vapaaehtoistyötä runsaan vuoden kuluttua kun eläkepäivät koittavat. Ainakin käyn musisoimassa ja laulamassa tai muuten vaan puhumassa niitä ja näitä. 

Monet vierailevat luulevat ensin etteivät osaa puhua mitään vanhusten kanssa. Se on aivan väärä olettamus. Säästä on hyvä aloittaa ja jatkaa siitä päivän uutisiin jne. Myös vanhojen aikojen muistelu on aina yhtä jännittävää. Eikä ne tarvitse olla kuin että "muistako muuten sen yhden radiohjelman sieltä 60-luvulta".... Josta tulikin nyt mieleeni, että Koskirannan Veijo lupasi tulla joku päivä vanhan "krammarin" kanssa, ja soittavansa sillä 50-60-lukujen levyjä otsikolla Kesämökin gramofoni, sellainen ohjelma oli radiossa taannoin ja sitä veti Aune Haarla, ken muistaa tämän?

Teksti: Raija Westergård, kuva: internetin kuvamaailma

Jaa tämä sivu