"On meidän rannoillamme rauhallista...

27. touko, 2017

"On meidän rannoillamme rauhallista...

..ja turvaisa on rinne tunturin" (Eino Leino: Lapin kesä, teoksesta Kangastuksia 1902)

Kuvassa Torstaikerhon runoryhmäläisiä, ja tässä omia proosarunojaan lukemassa Sirpa, jonka oivallusten äärellä nauru on aina herkässä. Aurinkorinteen Torstaikerho on uusin ryhmämme ja korvaa jossain määrin seurakunnan Myötätuulipäivää, joka on kesätauolla lokakuuhun asti. Tervetuloa mukaan, ryhmään mahtuu ja otamme mielellämme uusia tulokkaita vastaan.

Aurinkorinteen taidetunneli eli tekstiilitaiteen näyttely sai menneellä viikolla mukavaa täydennystä ryijy/raanulahjoituksina sekä muutamia muita kudontatöitä asetettavaksi näyttelyyn. Taidetunneli on siis maanalainen yhdyskäytävä Aurinkorinteeltä  terveyskeskukseen, joka on pääasiallisesti huoltokäytössä, mutta toimii loistavasti myöskin näyttelytilana.

Helatorstaina (ja Aurinkorinteellä perjantaina Areenasta) saimme seurata presidentti Mauno Koiviston koskettavaa hautajaistilaisuutta. Koivisto oli jo pääministerikaudellaan luomassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja nyt pohdinkin sitä, että onko se (hyvinvointivaltio) poistumassa lopullisesti Koiviston mukana? Helsingin kaupungin tuleva pormestari Jan Vapaavuori sanoo tämän päivän Hesarissa maakuntauudistuksesta (jota pykätään uuteen uskoon samaan aikaan Soten kanssa): "Haitallisin uudistus miesmuistiin". Vapaavuoren mukaan kelloja ollaan kääntämässä taaksepäin ja ollaan tekemässä kohtalokas askel menneisyyteen.

Lopuksi ennakkotietoa Aurinkorinteen tulevasta kesätapahtumasta: vietämme kesäfestivaalia eli Aurinkofestaria keskiviikkona 21.6, jolloin on kesäpäivän seisaus ja siis aihetta keskikesän ja valon juhlaan. Tapahtuma järjestetään Aurinkorinteen etupihalla, suljemme Tunnelikujan autoliikenteeltä festivaalin ajaksi. Ohjelmassa musiikkia (kolme bändiä) sekä muita musiikkiesityksiä, runoja sekä tanssiesityksiä. Myös monikulttuurinen tanssiryhmä esiintyy. Muu oheistoiminta: mm. makkaran paistoa, mehua, kahvia ja jäätelöä mansikoiden kera (jos ehtivät kypsyä), sekä vapaata seurustelua vapaan auringon alla (sateen sattuessa sisätiloissa).

Aurinkorinteen Aurinkofestarit 21.6 -17 järjestelyissä mukana (Aurinkorinteen henkilökunnan lisäksi) mm. LC Hämeenkyrö/Kyröttäret vapaaehtoistyö, Aurinkorinteen kulttuurityön vapaaehtoiset sekä Aurinkorinteen monikulttuurinen vapaaehtoisryhmä. Tarkka ohjelma tarkentuu myöhemmin. Kannattaa seurata ilmoittelua, Aurinkofestarit tarkoitettu kaikenikäisille ja on ilmainen tapahtuma.

Teksti ja kuva: Raija Westergård

Jaa tämä sivu