Sovinto 100

19. tammi, 2018

Sovinto 100

Aurinkorinteellä on taas vietetty aurinkoista viikkoa vaikkei taivaankannen aurinkoa olekaan juuri näkynyt pilviverhojen takaa. Diakoniapappimme Anu Mätäsniemi kävi Aurinkorinteellä hartauksen merkeissä ja mukana oli myös Hannelen laulajia. Aurinkorinteen hartaustilaisuus on aina kotoinen ja lämminhenkinen ja meillä on jopa ihan oma virsi (543, Valkeus iankaikkinen), jonka laulamme joka kerta yhdessä asiakkaitten ja vierailijoiden kesken.

Anu-pappi mainitsi puheessaan tulevan viikonlopun tapahtuman Sovinto 100, jossa tapahtumassa Kallion kirkossa 19. - 21.12018  etsitään ratkaisuehdotuksia yhteiskunnallisiin epäkohtiin sekä rakennetaan sovintoa eri lailla ajattelevien ihmisten välille. Mitkä asiat jakavat suomalaista yhteiskuntaa ja synnyttävät eripuraa ihmisten välille? Mitä ja kenen pitäisi tehdä, jotta eriarvoistumiskehitys saataisiin pysäytettyä? Miten eri kulttuureista tulevat tai eri lailla ajattelevat ihmiset voisivat elää sovinnossa ja kunnioittaa toistensa mielipiteitä?

Sovinto 100-tapahtumassa ratkaisuehdotuksia pohditaan muun muassa köyhyyden ja eriarvoistumisen, vihapuheen ja vaikeista kokemuksista selviytymisen näkökulmista. Näitä teemoja voisi pohtia jokainen arjessaan eikä pelkästään tässä yhdessä nimenomaisessa tapahtumassa. Ja syytä olisi myös todellakin kysyä, miten esimerkiksi myötätunto voisi määrittää suomalaista yhteiskuntaa ja miten tehdä siitä pysyvä arvopohja tulevaisuuden yhteiskunnan rakennuspalikaksi.

"Yritys ymmärtää toista ihmistä ei koskaan mene hukkaan" (Elina)

Teksi: Raija Westergård

Jaa tämä sivu