Jaettujen kokemusten olemus

7. maalis, 2019

Jaettujen kokemusten olemus

Mennyt viikko on ollut huikea Aurinkorinteellä, kuten useimmat päivät ja viikot yleensäkin. Hyvän mielen viikko kokosi yleisöä mielenkiintoisia luentoja kuuntelemaan.  Saimme kuulla paljon uutta asiaa mm. jalkahoidosta, josta  luennoi jalkahoitaja Päivi Nylander, mm. kosketuksen voimasta puhui Elina Väinä hoitola Valonlähteestä sekä tänään torstaina Virpi Raipala-Cormier parantavien yrttien maailmasta sekä mielen levollisuuden vaikutuksesta ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Saimme näytteitä kokeiltavaksi sekä nipun luettavaa, joka onkin varsin mielenkiintoinen ja hyödyllinen opas yrttien maailmaan ja hyvään oloon.

Keskiviikkona kävi Yhteiskoulun leivontakerholaiset (leivonnaisten kera, joita saimme maistella) opettajineen, joka sekin oli hieno ja lämmin tapaaminen. Vanhusten ja nuorten kohtaamisessa on aina taikaa, jota ei osaa ihmismieli selittää, siinä ei esimerkiksi 85 vuoden ikäero tunnu missään.

Ja tulevalla viikolla hämeenkyröläinen huippuosaamisen kavalkadi jatkuu, sillä maanantaina 11.3 kuvataiteilija Liisa Hietasen Veijo, teossarjasta Kyläläiset tulee vierailulle noin klo 11 - 15 välillä. Ja silloin on myöskin Veijon malli paikalla eli Weijo Koskiranta  haitaristiystävänsä Teuvo Suoniemen kanssa eli Peräkamarin Pojat silloin framilla esiintymässä. Kuvassa Liisa Hietanen teoksensa ja mallin kanssa. Mutta kumpi on kumpi?

 ”Toteutan veistoksia virkaten ja neuloen. Tekniikastani on muodostunut osa ajatteluani. Se on jatkuvaa ja läsnäolevaa antaen muotokuvalle aikaa saada luonteensa. Työstän tällä hetkellä Kyläläiset teossarjaa, joka käsittää oman kotikyläni asukkaiden muotokuvia. Pohdin sarjassa tuttuuden ja jaettujen kokemusten olemusta. Samat tutut tuntemattomat tulevat päivittäin vastaan kylän raitilla ja yhteinen maailmamme on pienen kylän kokoinen. Teen nykyhetken kuvausta, joka taltioi omaa kokemuspiiriäni, mutta samalla jotakin kaikille yhteistä.” (Liisa Hietanen 2017)

Ja paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa on luvassa tulevalla viikolla. Lue lisää kohdasta "Ohjelmaopas".

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu