Valo

6. kesä, 2019

Valo

Miten voisin kirjoittaa tästä pohjoisen huikeasta valosta niin ettei teksti menisi kliseiseksi ja tylsäksi? Minä en halua kirjoittaa tylsiä juttuja, mieluimmin - jos tekstiä ei päästäni tule - en kirjoita mitään. Suomen valoisista kesäöistä on kirjoitettu paljon, ja juuri siksi valosta on vaikea kirjoittaa mitään uutta tai kiinnostavaa.

Olen nyt ollut vajaa pari viikkoa lomalla. Ai että mitä olen tehnyt? En tietenkään mitään järkevää, en ole siivonnut, en pessyt ikkunoita, en ole pessyt mattoja, en ole siivonnut kaappeja, en ole järjestellyt papereitani, kirjojani, purkkeja tai purtiloita, en ole keittänyt, paistanut tai leiponut mitään tavallisesta poikkeavaa...

Mutta olen istuttanut kukkia, siirrellyt pensaita, ja rapsinut pihaa sieltä täältä taitojeni ja voimieni rajoissa. Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeää, sanotaan vanhassa kiinalaisessa sananlaskussa, joka todellakin pitää paikkansa edelleen. Miksi ei pitäisi?

Olen myöskin virkannut puutarhakeinussa ja kuunnellut kesäyötä, tai YLE 1.ltä Faunin iltapäivää. Joskus luin keinussa Tšehovin novelleja ja kuuntelin Sinuhe egyptiläistä äänikirjoina, nämäkin sopii hienosti tähän kuulaaseen kesään, kiireettömiin päiviin ja myös silloin, kun raikas kesäsade ropisee helteen lämmittämään kattoon.

Joskus - aika usein - istun keinussa tekemättä mitään, vain kuunnellen luonnon ääniä tai kesäyön hiljaisuutta. Ja fundeeraan kaiken katoavaisuutta, kuten joku viisas joskus on sanonut.

Niin, olen myöskin valmistellut Aurinkorinteen Aurinkofestarit 2019 - tapahtumaa sen verran, että lisää sponsoreita on lupautunut mukaan. Nyt myöskin Moision Kotipakari Oy tulee mukaan tukemaan meidän festaria niin, että saadaan kaffepullat heiltä. Todella upeeta!

Pullasta tulikin mieleeni, että Aurinkorinteen kesäkahvila on nyt avattu ja auki päivittäin klo 10 -14. Tuoretta pullaa ja muita virvokkeita myynnissä edullisesti ja kaffeet voi juoda joko sisällä tai sään salliessa upean maiseman äärellä terassilla.

No niin, valosta piti kirjoittaa, mutta kirjoitin vähän muustakin. Kuten pullasta. No, menköön tälläerää nyt näin.

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

raija.westergard@hameenkyro.fi

Jaa tämä sivu