Taidetta kaiken ikää

7. heinä, 2019

Taidetta kaiken ikää

Tulevana keskiviikkona 10.7 on kuvataitelija Helene Schjerfbeckin (1862-1946) päivä ja samalla Suomen kuvataiteen päivä. Me Aurinkorinteellä juhlistamme paitsi kuvataiteen päivää, myös ja erityisesti  meidän asiakkaiden omien töiden näyttelyä, joita töitä asiakkaat ovat työstäneet Elämän värit - taidepiirissä kevään ja alkukesän aikana Raija Mäensivun opastuksella. Töistä osa on jo nyt esillä Taidetunnelissa ja lisää ripustamme esille ennen avajaispäivää.

Elämän värit - taideprojektin tuloksena töitä syntyi runsaasti ja eri tekniikoilla toteutettuna. Kaikki työt eivät mahdu kerralla esille, joten näyttely on vaihtuva ja avoinna aina silloin, kun päiväkeskus ja kahvila on auki eli arkisin klo 10 - 14. Kannattaa siis tulla tutustumaan näyttelyyn ja juoda samalla pullakahvit Aurinkorinteen kesäkahvilassa.

Aurinkorinteellä voi tutustua myös Leo Pahlaman, Pentti Kokon, Usko Nyströmin, Kirsti Melartinin ja Eino Heljon mm. menneisyyden Hämeenkyröä kuvaaviin teoksiin. Vitriineissä on esillä harmonikkataiteilija Veli-Matti Järvenpään soittimia, julisteita ja mm. Emma-patsas v. 1992 sekä Taidetunnelissa käsityötaiteen erilaisia töitä.

Kuva: Helene Schjerfbeckin työ "Sininen madonna" v. 1943

 "Sanotaan, että elämä on unta, mutta se ei ole meille vielä kyllin. Tähän unen elämään uneksimme vielä toisen unen, taiteen elämän." - Jakob Bosshart

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu