Ihmisyyttä etsimässä

23. elo, 2019

Ihmisyyttä etsimässä

Kiitos teille, hyvät lukijat, hienosta palautteesta, jota olen saanut viimeaikoina ja myöskin vuosien saatossa nimenomaan tästä blogin kirjoittamisesta. Pyrin kirjoittamaan kerran viikossa ja nyt on menossa viides vuosi.

Aloitin blogin kirjoittamisen muistaakseni kesällä v. 2015, tosin silloin epäsäännöllisesti silloin tällöin, mutta vuodesta 2016 säännöllisesti kerran viikossa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Pääset lukemaan helposti myös näitä vanhempia blogitekstejäni klikkaamalla tämän sivun alalaidasta kohta "Yleiskatsaus". 

Niin, aika paljon tekstiä (satoja sivuja) onkin vuosien mittaan kertynyt, ja joku lukija kerran kysyikin, että enkö julkaisisi kirjoituksiani myös paperisena versiona eli kirjana. Ajatus on kyllä ideaali, koska kirjana myöskin nettiä käyttämättömät ihmiset voisivat lukea tekstejäni niin halutessaan. Ehkäpä julkaisen tekstit kirjana (tai kirjoina) sitten kun eläkepäivät koittaa viimeistään 68 vuotiaana ja ja tietysti tulen lahjoittamaan mahdolliset tuotot Aurinkorinteen kulttuurirahastoon käytettäväksi ikäihmisten huviksi ja hyödyksi. Näin olen ajatellut, mutta aika näyttäköön...

Kirjailija Leena Krohn kirjoittaa osuvasti ihmisen kirjoittamisesta. Teoksessaan Kadotus (Teos 2018) Krohn kirjoittaa näin: - Luuletteko, että kirjallisuudessa on kysymys kirjallisuudesta? Ei sinne päinkään! Todellisuudesta, siinäkin on kysymys todellisuudesta! Sillä jokainen kirjoittaja kysyy yhä uudelleen: Mikä on totta? Ettekö ymmärrä, että kun te puhutte, puhutte hetkeen, mutta kun kirjoitatte, kirjoitatte ikuisuuteen? Se ei ole aivan vaaratonta.

Leenan Krohnin tekstit ovat samalla myös eräänlaisia hätähuutoja inhimillisen elämän puolesta: - Mutta en minä huuda, yritän vain kirjoittaa hyvin ja kiinnostavasti. Mistä ei voi puhua, siitä täytyy kirjoittaa. Hyvyys kaikkinensa on kiinnostavampaa kuin pahuus, koska hyvyys on pyrkimistä ja taistelua. Pahuus on vain periksi antamista.

Minusta juuri tässä on kaiken kirjoittamisen ydin, ja juuri tähän kaiketi minäkin omalla kirjoittamisellani pyrin. Kuten Leena Krohn sanoo, jokainen kirjailija etsii ihmistä. Ihminen on kaiken mitta, ihmiselle. Ihminen on salaisuus.

Aurinkorinteen nettisivulla muuten on jo noin  31300 kävijää! Viikottain sivustolla käy on noin 400- 600 kävijää, joka on todella hieno juttu. Kiitos kaikille lukijoille ja kävijöille! Matka jatkuu...

Laiva on parhaassa turvassa satamassa, mutta ei laivaa sitä varten ole rakennettu. (tuntematon)

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu