Elämällä on kerroksensa

3. loka, 2019

Elämällä on kerroksensa

Tulevalla viikolla vietämme valtakunnallista Vanhustenviikkoa teemalla Varaudu vanhuuteen. Niin, osaako siihen oikeasti varautua? Siis vanhuuteen. Ja kuka osaa oikeasti sanoa, milloin vanhuus alkaa ja milloin on muka liian vanha tekemään tätä tai harrastamaan tuota? Olen samaa mieltä kuin Yle.fi Kulttuuricoctail 3.9.2018: "Tervetuloa yhteiskuntaan, jossa olet enimmäkseen väärän ikäinen".

Me kaikki vanhenemme, mutta meille jokaiselle vanhuuskin tulee eriaikaisesti kuten monet muutkin elämän taitekohdat. Professori Vappu Taipale määrittelee vanhuutta näin: – Elämällä on kerroksensa, on oltu tyttöjä, teinejä, nuoria äitejä, ministereitä, vaihdevuosissa kärvisteleviä naisia ja nyt mummona kaikki ne kerrokset ovat minussa.

Aurinkorinteellä vietetään tulevalla viikolla Vanhustenviikkoa monin eri tavoin. Myös UutisOivassa oli ilmoitus tapahtumista, mutta haarukoin tähän vielä muutamia kohtia varsinkin Aurinkorinteen näkökulmasta: Maanantaina ja tiistaina klo 9.30 alkaen saamme lapsia vierailulle kirkonkylän päiväkodista, kuntosalin nimiäiset on maanantaina klo 11.30 alkaen. Ja klo 12.45 Kulttuuriklubilla sijoitusasiantuntija Anna-Kaisa Lampinen puhuu edunvalvontavaltuutuksesta.

Tiistaina Pirkanmaan pelastuslaitoksen edustaja puhuu kodin turvallisuudesta Kulttuuriklubilla klo 12.45 alkaen ja keskiviikkona on vuorossa klo 12.45 Virpi Raipala-Cormier otsikolla Vanhene viisaasti. Torstaina klo 12.30 alkaen Kulttuuriklubilla luento Hyvän äärellä, onnellisuusprofessori Markku Ojanen puhuu. Tilaisuus Rönsy Ry.n tuotantoa ja siis kaikille avoin. Perjantaina on vuorossa klo 12.45 alkaen kotiseuturetki museolle eli tarkoitus samalla ulkoilla ja mukaan toivotaan vapaaehtoisia.

Lisäksi viikon aikana on runsaasti erilaisia tempauksia, tietoiskuja, hyvän olon hoitoja, hierontaa jne. Varmasti jokaiselle on jotain mukavaa ja mieleistä toimintaa, kuultavaa ja nähtävää. Kuitenkin on sanottava, että oli sitten viikon nimi mikä- tai millainen tahansa, meillä Aurinkorinteellä jokainen viikko vuodesta on aina vanhustenviikko ja sen eteen teemme asiakaslähtöistä työtä inhimillisellä ajatuksella jatkossakin. 

"Ei ole olemassa ylimääräistä aikaa, ei vapaa-aikaa tai joutoaikaa. Sinulla on vain elinaikaa. Anna mennä!" - Henry Rollins

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, aurinkorinne

Jaa tämä sivu