Huippusopraanon konsertissa

24. huhti, 2020

Huippusopraanon konsertissa

Taas kävi niin, että kun sain kirjoitettua uuden blogikirjoituksen valmiiksi, kaikki hävisi! Mutta eipä mitään, kirjoitan uudelleen. Ja saattaa olla niin, että kirjoitan jopa paremmin nyt lievässä harmistuksessani. Eipä silti, ei minulla mitään ihmeellistä asiaa ole päässäni pyörimässä, mutta kirjoitan silti.

Nyt kun harmistuksesta tuli puhe, niin on kyllä sanottava, että hieman harmittaa tuo hallituksen suojamaskifarssi. Tai kenen sotku se sitten onkaan, kukaan ei kuitenkaan halua ottaa siitä vastuuta? Ja aikamoinen vastuun ottaminen se onkin, koska 10 miljoonaa meni mihin meni - pääasiassa kaiketi rikollisille? Ja kun kyseisiä maskeja kuulemma ei voi käyttää yhtään mihinkään! Tietysti on selvää - oikeusvaltiossa - että rikolliset on otettava kiinni, tutkia ja asettaa heille rangaistus teoistaan. Mutta tuskin kaikkia rahoja saadaan koskaan takaisin. Tässä on vaan sitten oltava kaikesta huolimatta iloinen veronmaksaja!

Minä olen ajatellut tehdä itse itselleni maskin lähinnä kauppa- ja apteekkireissuja varten. Suojakäsineitä olen käyttänyt jo pitkään liikkuessani kodin ulkopuolella (enkä oikeastaan ole liikkunutkaan muuten kuin pakottavasta syystä). Myös turvavälejä yritän käyttää, mutta en tiedä onko siitä mitään hyötyä, koska kaikki kaupan asiakkaat eivät huomaa niitä käyttää. 

Tänä kesänä ei sitten järjestetä tässä maassa festareita eikä myöskään meidän Aurinkofestareita. Mutta ei sitä kannata surra, tällä hetkellä on kansakunnalla paljon suurempia murheita ja ongelmia ratkaistavana ja koronan kukistamiseen on nyt keskitettävä kaikki mahdolliset voimat ja keinot. Rakennamme sitten myöhemmin terveessä yhteiskunnassa terveinä ihmisinä uusia rakenteita ja toimintoja ja kirjoitamme uutta kertomusta historian aikakirjoihin.

Kaikesta huolimatta neiti kevät on täällä. Sinivuokko ja valkovuokotkin kukkii ja metsiemme mestarilaulaja, huippusopraano punarinta on saapunut. Tämä persoonallinen laulaja laulaa aina illan hämärtyessä yöksi ja sen viserrys on ajoittain katkeamatonta, maagista ja lumoavan kaunista. Kuva ohessa.

 "Maaginen hetki saattaa piillä hetkessä, jolloin työnnämme avaimen oveen aamulla, hiljaisessa tuokiossa illallisen jälkeen, niissä tuhansissa asioissa, jotka vaikuttavat meistä samanlaisilta. Hetki on olemassa - hetki, jona kaikki tähtien voima kulkee lävitsemme ja antaa meille kyvyn tehdä ihmeitä." (Paulo Coelho)

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu