Kohtaamisia ja jäähyväisiä

7. elo, 2020

Kohtaamisia ja jäähyväisiä

Aurinkorinteellä on tällä viikolla vietetty tavallaan uusia avajaisia, koska neljän ja puolen kuukauden koronatauko on nyt ohi - toistaiseksi. Mitä viimepäivien koronauutisointiin tulee, todellakin taudin toinen aalto on jo alkanut ja voimme vain toivoa ettei se aiheuta ainakaan Aurinkorinteen toista täyssulkua. Mutta kaikeen on varauduttava, näyttääkin siltä ettei tulevina aikoina mikään ole varmempaa kuin epävarmuus.

Tällä viikolla siis saimme kokea iloisia jälleennäkemisiä ja kaikki asiakkaamme olivat iloisia Aurinkorinteen avautumisesta. On ollut suuri ilo vaihtaa kuulumisia, kuunnella koronakaranteenin aikaisia tuntemuksia ja miltä se - karanteeni - oikeasti tuntui: kun missään ei saanut käydä, kukaan ei saanut tulla, ruokakassit tulivat oven taakse jne. Yleisesti ottaen kaikki pärjäsivät kuitenkin hyvin muuten, mutta yksinäisyyden kokemukset olivat lähes kaikille yhteisiä, samoin suru siitä, kun ei saanut tavata omaisiaan, lapsiaan ja jälkipolvea.

Kohtaamiset siis ovat olleet iloisia ja olemme tietysti olleet kaikki iloisia siitä, että selvisimme tästä vaikeasta koronakeväästä ja -kesästä vähäisin vaurioin. Mutta kaikki meidän asiakkaat eivät palanneet, muutamat eivät palaa enää koskaan. Koska asiakkaamme ovat ikäihmisiä ja heillä monenlaisia sairauksia, poisnukkuneita on ollut muutamia kevään ja kesän aikana. Heidän muistokseen pidimme tiistaina lyhyen hiljaisen hetken ja lauloimme yhdessä Maa on niin kaunis...

Ja tällä viikolla maa onkin ollut todella kaunis, aurinko paistanut ja Aurinkorinteen huikea kulttuurimaisema ollut kaunis ja kukkien värittämä. Nyt maisema myöskin näkyy hienosti, kiitos maisemoinnista teknisen osaston taitaville raivaussahan käyttäjille! Työ on tehty taidolla, pajupensaat on raivattu haittaamaasta näköalaa, mutta pienet vaahteran- ja pihlajan taimet jätetty kasvamaan juuri sopiviin kohtiin rinnettä. Kiitos!

Kun nyt tuli puheeksi maan kauneus, tulee mieleen Kari Rydmanin säveltämä ja sanoittama laulu Niin kaunis on maa v. 1976. Laulun sanat sopivat moniin elämänvaiheisiin, mutta erityisesti jäähyväisten hetkiin: Aurinko nousee, on kastetta maassa. Aika on herätä, nousta ja lähteä...


Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu