Elävät lehdet

5. syys, 2020

Elävät lehdet

Minun oli tarkoitus heti aamusella kirjoittaa tätä blogia, mutta ensin oli luettava tärkeimmät Aamulehdestä. Ai mitkä tärkeimmät? No Pitkon juttu tietysti ja kaikki mahdollisesti Hämeenkyröön liittyvät artikkelit ja sen jälkeen muut seudun ja maailman tapahtumat. Aiemmin tällä viikolla oli lehdessä juttua mm. Hämeenkyrön väylästä, jonka rakentamisprojektia saan seurata läheltä omin silmin työmatkallani. Todellakin tästä tiehankkeesta (jolla on ollut monta nimeä viimeisen 20.n vuoden aikana) siis tulee totta noin kahden vuoden sisällä ja syytä onkin, sillä 3-tien liikennemäärät ovat lisääntyneet melkoisesti ihan muutaman viime vuoden aikana.

Myös Aurinkorinteelle tulee Aamulehti päivittäin ja sillä on aina lukijansa, koska vain harvoille lehti tulee tilattuna kotiin.  Usein luemme lehteä myös ääneen ja monista tapahtumista ja artikkeleista nousee myöskin vilkasta keskustelua. Aikakauslehtiä Aurinkorinteelle ei enää tule, mutta niitä kuitenkin aina salaperäisesti "ilmestyy" jostain pöydälle luettavaksi, joka on hienoa. 

Vaikka kirjoitankin nyt elävistä lehdistä, ikkunan takana syksy maalaa lehtiä keltaisella ja punaisella pensselillä. Syksyn väriloistoon ja tummeneviin iltoihin sisältyy usein tietynlainen surumielisyys ja siitä laulaa varsin moni suomalainen miesartisti. Kotilieden viimeisimmässä numerossa Riikka Lehtovaara on koonnut listankin juuri miehen syyssurusta, josta laulaa mm. Olavi Virta, joka voitti odotetusti ja ylivoimaisesti myös Aurinkorinteen levyraadin mennä viikolla laulullaan Punaiset lehdet. Moni asiakas onkin sitä mieltä ettei vielä ole tullut Suomeen ainuttakaan Olavin voittanutta. Ja asiakas on aina oikeassa, eikö niin?

Lehtovaaran miehen syyssurun listassa on myöskin Kari Tapio ja laulunsa Syys surumielinen v.1999 : "Syys miksi saapuu ennen aikojaan, kun vasta hehkui toukokuu...syys miksi saapuu päiviin varhaisiin, on kenties tarkoituskin niin. Kun halla kukkasiin käy parhaisiin, ne väreihin saa kauneimpiin." Upea sävellys ja sovitus on Veikko Samulin käsialaa ja sanoitus Juha Vainion kynästä, joka sanoitus jäikin hänen viimeiseksi työkseen ennen kuolemaansa v. 1990.

Voit kuunnella tuon hienon laulun kokonaisuudessaan täältä ja tietysti (valitettavasti) mainokset kaupan päälle: https://youtu.be/wOxkW3ax0HA?list=RDwOxkW3ax0HA&t=5  

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu