Obinututsumabi

11. syys, 2020

Obinututsumabi

Oheisessa kuvassa hieno pitsiliina, jonka eräs asiakkaamme on virkannut ja lahjoittanut Aurinkorinteen käyttöön. Eikä tämä ole ainut työnsä vaan näitä on useita ja eri väreissä. Eikä tämä virkaajakaan ole ainut, jonka käsityötaidoista olemme saaneet nauttia vuosien varrella ja matka jatkuu: edelleen käsityöihmisiä on lähes jokaisessa ryhmässä ja tällöin puikot ja koukut kilkkaavat rattoisasti jutustelun lomassa. Onni siis todellakin asuu käsityössä, kuten joku viisas joskus sanoi.

Onnesta tulikin mieleeni, että myöskin tulevan Vanhustenviikon (4 - 11.10.2020) teemana on onni eli Onni on vanheta. Tätä ennen toki vietämme Muistiviikkoa (21 -27.9.2020), jolla ei ole varsinaista teemaa, mutta Muistiliiton mukaan Muisti on kaikkien asia, joka on tietysti totta joka sana. Parasta päätä vietetään myöskin kampanjaa, joka kantaa nimeä Vie vanhus ulos (9.9 - 9.10.2020) ja teemana näkyy olevan Ulkoilun ilo kuuluu kaikille. 

Ulkoilua voi harrastaa turvallisin mielin kaikki kynnelle kykenevät eikä koronan suhteen sille  ole asetettu edelleenkään rajoitteita. Toisin on näiden muiden mainittujen teemaviikkojen osalta eli turvallisuus edellä mennään myöskin Aurinkorinteellä. Mitä se sitten lähiviikkojen osalta tarkoittaakaan.

Monet ovat muuten kysyneet Aurinkorinteen hartauksista. Koska vierailijat ja vapaaehtoiset ovat edelleen "lomalla" koronan vuoksi, myös seurakunnan hartauksia ei ole voitu järjestää livenä, mutta pääsemme jatkossa halutessamme osallistumaan näihin videon välityksellä. Messun Hämeenkyrön kirkosta voi kuunnella ja katsella koska tahansa, ei ainoastaan sunnuntaisin klo 10. Sana ja sanoma ei katso aikaa eikä paikkaa.

Ei, tämän kirjoitukseni otsikko ei johdu lievästä dysleksiastani (lukihäiriö) ja kirjoitin sanan varmasti ihan oikein. Kyse ei ole myöskään maailman alkuperäiskansojen käyttämistä  kielistä. Ai että mitä tuo sana sitten tarkoittaa? Olisi hienoa jättää se arvoitukseksi ensi kertaan, mutta silloin mielen päällä kaiketi toiset asiat. Niin, siis kyseessä on syöpälääke ja tämä tuli silmiini jostain netin artikkelista, jossa käsiteltiin aihetta Kuka saa hoitoa? Tai oikeastaan Kenellä on varaa hyvään hoitoon? Opinututsumabi on lääke, joka pidentää merkittävästi tietyntyyppisen imusolmukesyöpää sairastavan ihmisen elämää. Haittapuoli on siinä, että lääke on todella kallis. Hintaero yhden potilaan hoidossa vanhemman lääkkeen ja obinututsumabi-lääkkeen välillä on yli 32 000 euroa. 

"Itkin kun olin ilman kenkiä, kunnes näin ihmisen joka oli ilman jalkoja." - Tuntematon

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu