Rauhaisaa joulunaikaa

24. joulu, 2020

Rauhaisaa joulunaikaa

Tänään, jouluaattona vuonna 2020 tätä kirjoittaessani ikkunan takana on valoisaa! Pieni pakkanen on kuorruttanut pitkospuut eli oikopolkuni postilaatikolle (ja roskalaatikolle) pienen metsikön halki, jonka polun varrella on myös meidän oma hautausmaa. Siis eläimille tarkoitettu, mutta voin hyvin kuvitella tämän kotikuusikon alle myös itseni sitten, kun aikani on lähteä. 

Kuten varmaan moni tiedättekin, en tänään enkä koskaan muulloinkaan kirjoita tätä blogia fyysisesti Aurinkorinteellä. Mutta vaikka en Aurinkorinteen seinien sisäpuolella olekaan, silti Aurinkorinteen elämä ja ihmiset ovat minulle tärkeitä, ja ovat mielessäni usein, kuten nytkin juuri tänään, jouluaattona, hetkenä ennen 700 vuotta vanhaa joulurauhan julistusta Suomen Turusta.

Pohdin esimerkiksi, että miten kukin asiakkaistamme viettää joulunsa nyt, ovatko useimmat ikäihmisistä ja vanhuksista entistäkin yksinäisempiä juuri tänä koronajouluna, kun sukulaisvierailuista on varoiteltu pandemian tarttumisriskinä? Onko siis puhelin, radio ja telkkari ainoa vanhusten ajankulu näinä pyhinä, jos ulkoileminen ei yksin onnistu? Tai lukeminen ja käsityöt?

Toivottavasti yksinäisille vanhuksille ainakin soitetaan usein, joko omaisten tai vapaaehtoisten toimesta. Omasta kokemuksestani tiedän, miten tärkeää soittaminen on. Nykyisin soitan vain unissani, ja hän - äitini - joskus vastaakin. Rajan takaa.  

Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää ja rauhaisaa joulua ja rentouttavia pyhäpäiviä!

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

raija.westergård@hameenkyro.fi

#MUUTAHAMEENKYROON

Jaa tämä sivu