Tulevaisuuden pelipöytä

19. helmi, 2021

Tulevaisuuden pelipöytä

Tämän päivän uutinen teille, hyvä lukijani on, että tämä Aurinkorinteen kotisivu tällaisenaan lopettaa 15.3. mennessä. Koska Aurinkorinne on edelleen suljettuna, katsottiin ettei ole myöskään syytä päivittää kotisivua, koska ainoa tiedotettava on suljettu, suljettu, suljettu...

Kaikki Aurinkorinteen tiedotusvastuu siirtyy kunnan kotisivulle osoitteessa www.hameenkyro.fi, josta voitte jatkossa käydä tsekkaamassa mm. korontatiedotteet ja muut ajantasaiset asiat. Mutta edelleenkään kukaan ei osaa kertoa, milloin Aurinkorinne voi avautua, ehkä keväällä, ehkä kesällä ehkä syksyllä. Vain aika näyttää.

Mutta kun yksi sivu sulkeutuu, toinen avautuu eli minä toki jatkan kirjoittamista entiseen malliin uudessa osoitteessa (jonka ilmoitan heti kun sen tiedän) ja matka jatkuu siltä osin. Eli karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Siis jos nämä minun "rupiset riimini" kiinnostaa edelleen, siihen kyllä on uusi väylä avautumassa lähiakoina. Kirjoitan nykyään myös erääseen valtakunnalliseen verkkojulkaisuun (jonka osoitetta en voi tällä sivulla kertoa), eli kirjoittamisen vimma minussa ei todellakaan ole katoamassa mihinkään. Voisi sanoa, että tilanne on päinvastoin.

Tässä alussa jo kerroinkin Aurinkorinteen vähäiset kuulumiset. Ja korona ei näytä laantumisen merkkejä, vaikka rokotusohjelma kuitenkin etenee omalla vauhdillaan sitä mukaa mitä rokotteita saadaan. Koronatauti- kenelle se osuu - on todella merkillinen: tunnen eräitä henkilöitä, jotka ovat sairastaneet koronan ilman sen suurempia oireita ja sitten taas jotkut joutuvat heti teholle ja eivät välttämättä selviydy. Elämän pelilaudalla kun ei aina jaeta hyviä ja oikeanvärisiä nappuloita (kuvassa), mutta niillä saaduilla nappuloilla on kuitenkin pelattava. Kaikesta huolimatta ja juuri siksi. 

Paitsi ihmisen elimistössä korona vaikuttaa myös psyykessä. Koronasta parantuneet esimerkiksi kertovat merkillisistä oireista, jotka jatkuvat ja jatkuvat. Näyttää siis todellakin siltä ettemme enää koskaan koronan jälkeen palaa entiseen, ei myöskään taloudessa eikä teknisissä käytänteissä.

Mutta mitäpä tässä muutoskohdassa voisi muuta virkata kuin että maailma muuttuu samaan tapaan kuin Aleksis Kiven Nummisuutarit-näytelmässä vuodelta 1864 kun suutari Topias lausuu pojalleen Eskolle tämän hankkiutuessa kosioretkelle: "Mutta niin muuttuu mailma; silloin kuin nyljetty orava, nyt mahdut hädintuskin tähän samaan hännystakkiin; niin muuttuu mailma, Eskoni.”

Raija Westergård

päivätoiminnan ohjaaja, Aurinkorinne

Jaa tämä sivu