Reunalla - ajatuksia vaalitorilla

23. touko, 2021

Reunalla - ajatuksia vaalitorilla

Vaikka alunperin ajattelin etten kirjoita tässä blogissani vaaleihin liittyvää asiaa, mutta nyt kuitenkin teen poikkeuksen ja kirjoitan vaaleista. Olen siis ehdolla Hämeenkyrön valtuustoon 4.lle kaudelle ja eilen oli kampanjamme avaus Kyröskosken torilla täällä Hämeenkyrössä. No, sää sattui olemaan kolea ja sateinen, mutta onneksi ei ihan saavista kaataen satanut. Koleudesta huolimatta tunnelma oli lämmin ja mukava. Ja hernesoppaa taisi mennä 60 litraa!

Toki jaoimme soppaa myös astioihin kotiin vietäväksi, mutta aika moni söi kuitenkin paikan päällä. Ja siinä samalla jutustelimme niitä näitä vaaliasiaa ja vähän sen vierestäkin. Kyllä, puolueita oli edustettuna muutamia ja pysyimme aika tiukasti omissa raameissa eli toimimme kokoontumisrajoitusten puitteissa, ainakin yritimme niin tehdä. Ja käytimme maskeja, hanskoja, käsidesiä ja turvavälejä.

Oli mukavaa ja suuri ilo taas nähdä ihmisiä kasvotusten ja vaihtaa kuulumisia. Koronavuosi on ollut turhan pitkä varsinkin heille, jotka ovat joutuneet elämään enemmän tai vähemmän eristyksissä. Monia keskusteluja kävinkin juuri siitä eli yksinäisyys koskettaa liian monia ihmisiä ja monet ovat kokeneet itsensä jollain tavalla hylälytksi: eivät koe enää olevansa täysivaltaisia yhteiskunnan jäseniä, ovat ikään kuin sivussa, hyllyllä, reunalla.

Vaalitori siis sujui hyvin, mutta jälkipolemiikkia on tullut melkoisesti. Ei, ei yksin meidän ryhmälle vaan yleisesti torilla markkinoimisesta. On kuitenkin sanottava, että ihmiset ovat perinteisesti ties miten kauan kokoontuneet toreille ja siellä ovat kaikki saaneet olla samanarvoisesti mukana. Mutta koska tämän asian selvittely on kesken, en puutu asiaan nyt tämän enempää. 

"Ethän himmennä toisen valoa loistaaksesi itse kirkkaammin" (tuntematon ajattelija)

Raija Westergård

Jaa tämä sivu