Vähäsen aluevaalista

10. tammi, 2022

Vähäsen aluevaalista

Ennakkoäänestyspäivä lähestyy (12.1) ja pohdin ketä äänestäisin. Kyllä, hämeenkyröläisenä minun pitäisi äänestää hämeenkyröläistä, mutta koska käytin taannoin valinnanvapautta ja vaihdoin sote-keskusta (ja koska nämä ovat nimenomaan sotevaalit), niin eikö minun kannattaisi äänestää tämän uuden oman alueeni ehdokasta? 

Vielä en ole tehnyt päätöstä puoleen enkä toiseen, mutta Aamulehdestä äsken luin, että pienten kuntien on vaikeaa saada edes yhtä ehdokasta läpi. Olen oikeasti pohtinut sitäkin, että olisikohan tehty viisaammin, jos oltaisiin valittu jokaisesta kunnasta esimerkiksi kunnanvaltuuston tai -hallituksen puheenjohtaja aluevaltuustoon suoraan. Näin ainakin yksi henkilö olisi valittu jokaisesta kunnasta ja ns. oikeat vaalit vasta sitten yhdessä seuraavan kuntavaalin yhteydessä.

Mutta koska kyse on vallasta ja nimenomaan poliittisesta vallanjaosta, yllämainittu ei tietenkään käy missään tapauksessa. On pidettävä vaalit, vaikka korona lienee pahimmillaan. On pidettävä vaalit, vaikka on keskitalvi ja pakkanen puree kaikista kipeimmin ja vaalitoreilla hytistään tosissaan - jos vaalitoreja ylipäätään avataan tautitilanteen vuoksi?

Siis nyt on kaikista huonoin aika pitää vaalit ja siitä syystä luulen äänestysprosentin jäävän hyvin pieneksi. Mutta toivotaan toki parasta ja että kansa lähtee uurnille tosissaan. Ja - kuten tiedämme - kyllä kansa tietää!

Jaa tämä sivu