Helmikuu helistää

7. helmi, 2022

Helmikuu helistää

Harvoin muistan kirjoittaa tänne politiikkablogiin. Ei, ei se ole väsymistä politiikkaan. Ei myöskään turhautumista tai voimattomuutta, kun asiat etenevät tietyllä tavalla ja -nopeudella eli mitään ei tapahdu hetkessä. Tiedämme, että "laiva kääntyy hitaasti" - eikä aina käänny koskaan. 

Olen tyytyväinen aluevaalin tulokseen muuten, mutta "takaraivossa" on kuitenkin vahva epäilys hyvinvointialueen onnistumiseen käydystä vaalista huolimatta. Minun ymmärtääkseni siellä ensin rakennetaan väliportaan hallinto, todellinen uusi ja "iso hallintohimmeli", jonka loppuviimeksi me veronmaksajat tietysti rahoitamme. Mietin vaan näiden uusien johtajien ja päälliköiden palkkaa, kun samaan aikaan ns. tekevä porras hoitaa sen kaikista tärkeimmän työn, hoivatyön, ja erittäin mitättömällä palkalla verrattuna em. johtajien palkkaan. 

Niin, todellakin, kuka oikeasti tuon kaiken rahoittaa? Ensivaiheessa valtio, mutta tietysti maakuntavero tulee jossain vaiheessa, mutta sitä ennen rahaa palaa todella paljon ja onko se loppuviimeksi kaikki sen arvoista, koska minun mielestäni sotepalvelut toimii nytkin (vanhalla mallilla) ihan mallikkaasti? Ehkä vanha malli olisi saatu toimimaan kohtalaisen pienellä viilauksella, mutta sitä nyt on turha jossitella tässä vaiheessa. Näin on päätetty ja mielenkiintoisia aikoja on odotettavissa tällä rintamalta.

Meillä Hämeenkyrössä tulee talouden sopeuttamispaketti kohtamain (21.2.) valtuuston päätettäväksi. Itse olen sopeuttamistyöryhmän jäsen ja seison paketin takana, tottakai. Koko valtuusto on sitoutunut sopeuttamiseen, mutta varmasti nyansseista tulee keskustelua ja ehkäpä äänestyksiä. Tässäkin asiassa elämme mielenkiintoisia aikoja.

Jaa tämä sivu