Minä

Minä

Olen Raija Westergård Hämeenkyröstä. Sukujuuriltani ja geeniperimältäni olen aina  satakuntalainen, vaikka olenkin asunut Hämeenkyrössä jo yli 30 vuotta. Mutta edelleen lapsuudenkotini Kiikoisissa (nyk. Sastamala) on tärkeä kakkosasunto ja mielen latauspaikka koko perheelle.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, valmistuin Turun yliopiston humanistisesta tiedekunnasta pääaineena kulttuurihistoria, sivuaineina yhteiskuntapolitiikka, naistutkimus ja sosiaalipolitiikka. Lisäksi olen opiskellut tiedotusoppia, hallintotiedettä ja Suomen historiaa.

Gradussani tutkin satakuntalaista puukkojunkkarihistoriaa. Mainittakoon, että "häjyjä" oli muuallakin kuin vain Pohjanmaalla ja siis junkkarikulttuuria tutkin gradussani lähinnä lähisukulaisuuteni ja säilyneiden perhearkistojen kautta: Mitä ne siellä niin tappeli? Puukkotappelu, paikallisyhteisö ja vallanalaiset Tyrvään käräjillä v.1908, jota tutkimusta voitte käydä lukemassa täältä: http://www.utupub.fi/handle/10024/66342 

Olen neljännen kauden kunnanvaltuutettu. Päättyneellä valtuustokaudella olin valtuuston 1. varapuheenjohtaja ja nykyisellä valtuustokaudella kunnanhallituksen jäsen, jonka puitteissa minut valittiin jäseneksi myös kaavatoimikuntaan ja talouden sopeuttamistyöryhmään.

Olen mukana politiikassa, koska mielestäni maailmaa voidaan aina muuttaa ja juuri siksi olen koko ikäni ollut muutoshakuinen maailmanparantaja, humanisti ja vasemmistolainen intellektuelli, joka ei omalla kohdallani tarkoita älymystöä,  vaan ihan vaan tavallista maalaisjärjen käyttöä tilanteista riippuen tai riippumatta. 

Puolustan tinkimättömästi kaikissa toimissani inhimillisyyttä, jakamatonta ihmisarvoa, ihmisen oikeutta luottaa tulevaisuuteen  ja  oikeutta turvalliseen vanhenemiseen ja vanhuuteen ilman pelkoa hoivapalveluiden laadusta, riittävyydestä tai riittämättömyydestä. Puheenvuorojani mm. valtuustossa voit lukea yläpalkin osiossa Politiikkablogi.

Olen päivä päivältä enemmän huolissani globaalista ilmastonmuutoksesta,  arktisten jäätiköiden sulamisesta, muovijätteen keräytymisestä maailman meriin ja sen vaikutuksesta herkkään luonnon tasapainoon, ympäristöön, ihmisiin, eläimiin ja ihmiskuntaan. Meillä on ihmiskuntana mahdollisuus tehdä tulevaisuudesta parempi. Ellemme ryhdy toimeen pian, kysyn, kuinka paljon (tai vähän) meillä on vielä aikaa? 

Harrastan musiikin (soitan erilaisia puhaltimia erilaisissa kokoonpanoissa), käsitöiden ja lukemisen ohella myös kirjoittamista. Olen julkaissut yhteensä neljä teosta (kts. yläpalkin kohta Elämä ja teokset) joista viimeisin Maria, naissotilaan tarina 1918, julkaistiin tarkistettuna painoksena e-kirjana Kustannusliike Warelian kustantamana syksyllä 2017. Mainittakoon vielä, että teokseni Maria pääsi eräiltä osin myös näyttämölle eli Kotkan Kaupunginteatteriin esityskaudelle syksy 2018 - kevät 2019: Mar1a918, kertomus radikalisoitumisesta. Klikkaa yläpalkin kohta Mar1a918 ja katso videoklippi esityksestä.

Tällä hetkellä kirjoitan aktiivisesti kahta blogia, joita voit klikkailla halutessasi yläpalkista. Vastikään julkaisin em. blogikirjoituksistani v. 2016 - 2021 kootun perinteisen kirjan otsikolla Kirjoitettu elämäni (Solentro 2021) josta voit lukea enemmän yläpalkin otsikosta Blogit-kirja.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä helmenä elämänpolullani mainitsen vielä, että minut valittiin Vuoden Plikaksi maaliskuussa 2019. LC-Hämeenkyrö Kyröttäret valitsee vuosittain yhden hämeenkyröläisen naisen Vuoden Plikaksi, joka huomionosoitus  minulle myönnettiin mm. toiminnastani ikäihmisten kulttuurikokemusten ideoinnissa ja tuottamisessa päiväkeskus Aurinkorinteellä. 

Jaa tämä sivu